Oytun Erbaş, 15 Kasım 1978 İzmir’ de doğmuştur. İlk, orta, lise eğitimini İzmir’in Ödemiş İlçesinde tamamlamıştır.
2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır.
İç Hastalıkları, Radyoloji, Fizyoloji ve Deneysel Tıp, Sinirbilim (Neuroscience) Anabilim Dallarında, Araştırma Görevlisi (2001-2012) olarak çalışmıştır. Kasım 2012 tarihinde Ege Ünivesitesi Tıp Fakültesinde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında uzman olmuştur.
Mayıs 2013-Aralık 2014 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yardımcı Doçent olarak çalışmıştır. Ocak 2015 tarihinden itibaren Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi’ne ait Gebze-Turkiye’de bulunan “DENEYSEL TIP ENSTITÜSÜ” nün (İn-Vitro ve İn-Vivo Lab) Kurucusu ve Yöneticisidir.
Mayıs 2018 tarihinde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında Doçent Dr. ünvanı almıştır. İyi (C1) derecede İngilizce bilmektedir. Evli değildir. (Bekar)
Oksitosin ve Nöroproteksiyon konusunda Uluslararası alanda söz sahibidir. Otizm tedavisinde yeni tedavi ajanlarını literatüre katmıştır. İnflamasyon ve davranış, diyabet, metabolik sendrom diğer çalışma alanlarıdır.
Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletinde “EXPERIMENTAL MEDICINE” ve Turkiye’ de “CEPHALINK” adlı laboratuvarların kurucusudur.
Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır.
Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır.
Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation ve kendisine ait Journal of Experimental and Basic Medical Sciences dergilerinin editörüdür.
Temel amacı Psikiyatrik ve Nörolojik hastalıklar (Özellikle Otizm) için bu topraklardan (Turkiye) bilim üretilmesine çalışmaktır.
İş ya da akademik yaşam farketmeksizin alanında başarılı diğer isimler hakkında yazılarımıza ulaşmak için buraya tıklayınız.